Klíče sem, klíče tam

Když opouštíte svůj domov, co si většinou berete sebou a jste nešťastní, když to zapomenete? Ano, jsou to klíče. Někdy je prima mít na klíčence i další důležité věci, přívěsek nebo karabina může pomoci Vaše klíče a další věci vhodně uspořádat. A když je všechno hezky pohromadě, větišnou se to hůře ztrácí. Navíc odpadá prohledávání kapes a přemýšlení - kam jsem dal ty klíče?

Zde je několik inspirací pro vaše každodenní nošení spolu s několika tipy, jak si sestavit dokonalou klíčenku:

Jak nosit klíče bezpečně pohromadě


Když se chystáte sestavit si klíčenku pro každodenní nošení klíčů, nemůžete udělat chybu s G-series karabinou. Tato karabina má systém dvou komor, které udrží vše bezpečně připnuté, i když karabinu nacvaknete k tašce nebo opasku. A je k dispozici i jako G-series karabina se zámkem pro ještě větší zabezpečení.  Součástí této sady na karabině je Mikrosvítilna Nite Ize Radiant, která Vám posvítí třeba na klíčovou dírku.

 

 

1_1

Správce hradu aneb klíčník 


Když se Vám začnou klíče množit, začne být v nich brzy zmatek a když jsou ještě dva z nich velmi podobné, je pak těžké se vyznat v tom, který je od čeho. Klíčenka Key Rack s šesti karabinkami vybavenými zámkem microlock, které se dají dokoupit samostatně ve dvojbalení. Na této klíčence je přicvaknutý ještě vázací drátek Gear Tie a Silikonový pásek na ruku, v tomto případě je k němu přidělaná krabička, ve které nosím sluchátka. Ale pásek je super i na zápěstí, když jdu do posilovny a potřebuji klíček od skříňky a nechci ho ztratit. Klíček cvaknu k pásek a ten nasunu na lahev s ionťákem nebo si ho dám na zápěstí. Pak se vyhnu hledání po posilovně, kde jsem zase nechal ten klíč.. 

2_1

 

Rychlý přístup ke klíčům


Další důležitý aspekt při sestavování klíčenky je dostupnost jednotlivých předmětů na klíčence. Magnetická karabina SlideLock 360° s dvojitým zámkem využívá magnety, které umožňují její rozpojení uprostřed, což z ní činí ideální základnu pro někoho, kdo neustále sahá po klíčích nebo multitoolu. Tato konkrétní klíčenka obsahuje DoohicKey+, nůž na klíče DoohicKey Key Chain a několik klíčů s MicroLinks pro jejich připevnění k hlavní karabině.

 

3_1

 

Velké EDC


Někteří lidé jako já nemohou dělat kompromisy v seznamu věcí pro každodenní nošení a vždy chtějí mít u sebe velké množství věcí. Větší karabina může být v takovém případě skvělou volbou pro uložení výbavy, protože je mnohem těžší všechny tyto předměty ztratit, pokud jsou k sobě připevněné. Na obrázku můj každodenní nosič - klíčenka s karabinou Nite Ize PawPrint Locker; má čtyři samostatné malé "tlapkové" kroužky, které pomáhají udržet vše uspořádané a npomíchané. Součástí mého každodenního nošení je balzám na rty, utahovací karabina Figure 9 Rope Tightener s náhradním vázacím drátkem Gear Tie, kapsle na léky, mini zapalovač s lepicí páskou, multitool Leatherman CS, USB flash disk, svazek klíčů a nabíjecí mikrosvítilna Nabíjecí Mikro svítilna BugLit, která mi pomáhá s neosvětlenými cestami nebo při potížích s neosvětlenou klíčovou dírkou.

 

4

 

Mikro EDC


Na opačném konci spektra než moje "velké EDC" je moje "mikro EDC". Začal jsem ho nosit v kapse, jakmile se moje velká klíčenka stala příliš objemnou na to, abych ji mohl mít neustále u sebe, a nyní obvykle sahám po tomto malém svazku častěji než po čemkoli jiném z mé karabinky Paw Print Locker. Klasický nástroj na klíče DoohicKey a svítilna na klíče Nite Ize Keychain Flashlight jsou základní, solidní nástroje pro každodenní použití a je těžké, najít pro tyto předměty měnsí a lehčí balení.

 5

Ztrácíte často klíče?

Majitelé Apple AirTagu mají kliku. Jejich klíče se jen tak neztratí. My sice nemáme v nabídce Apple air tag, ale máme na něj super pouzdro a když si na karabinku s AirTagem přicvaknete i klíče od auta, máte vyhráno, až půjdete z práce, žádná ztráta času, při hledání klíčů!

apple air tag

Z- series karabina

Novinkou u nás je Nite Ize Z-Series ocelová oboustranná karabina unikátního tvaru, s komorami precizně navrženými tak, aby k připínaným předmětům nebo klíčům byl snadný přístup, na druhé straně tvar znemožňuje nechtěnému vyvléknutí předmětů z karabinky - tuhle novinku prostě musíte mít na klíčích!

z-ser

Doufám, že jsem pomohl s rozhodováním při sestavování ideální klíčenky. Každý preferuje něco jiného, každý nosí rád jinak objemný svazek klíčů a každý od své klíčenky očekává své. Věřím, že z nabídky, kterou jsem nastínil nebo i z jiných předmětů, si vybere každý!